KASTAMONU / İHSANGAZİ - Şehit Orhan Cengiz Karaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi

Şehit Orhan Cengiz Karaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yeni Mh. Cumhuriyet Caddesi No27 İhsangazi/Kastamonu
Vizyon
Okulumuzun Vizyonu aldığı eğitimin karşılığını topluma verebilen ve insanlığın gelişimi için bunun önemini fark edebilen nesiller yetiştirmek
Misyon
Okulumuzun var oluş sebebi, dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilecek, ulusal değerlerine bağlı, geleceğin güvenilir bireylerini yetiştirmektir."
Başarılar
Mayıs 2021 ayında TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmiştir. Badminton ve Kort tenisinde okulumuz İl yarışmalarında derece elde etmiştir. Futsal yarışmalarına okulumuz katılmıştır. Satrant yarışmaları için çalışmalar devam etmektedir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2032
KALORiFER-KÖMÜR
Ulaşım
Ulaşım karayolu ile sağlanmakta olup, İstanbul - Kastamonu güzergahında Araç İlçesi çıkışından ilçemize ayrılan yol ile 22km, Ankara Ilgaz Dağından gelecekler için yol ayrımı mevcuttur.
6 Öğrenci Servisi ile toplam 97 öğrenci taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
İlçemiz 3000 nüfuslu, doğa ile iç içe tabiat harikası küçük bir ilçedir. Tarım, Hayvancılık ve Ormancılık ile geçimini sağlamaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İhsangazi İlçe Merkezinde olup, Kastamonu´ya 30km uzaklıktadır. Ayrıca Araç İlçesi yönünden 22km, Ankara Ilgaz Dağından gelecekler için yol ayrımı mevcuttur.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Her yıl ortalama 25-30 öğrenci mezun olmakta olup, yarısı üniversitelerin farklı bölümlerine yerleşmektedir.
Badminton, Tenis, Kız Futsal, Masa Tenisi
Arapça, Bilgi Yarışması, Şiir Okuma Yarışması